Waarom Bitcoin institutionele beleggers nodig heeft om de massale adoptie te bereiken

Standard

Petr Kozyakov van Mercuryo.io deelt zijn gedachten over de recente toename van de institutionele belangstelling voor bitcoin.

De berenmarkt van 2018 verstoorde de markt, waardoor veel projecten gedwongen werden de industrie te verlaten.

De stijgende institutionele activiteit in crypto komt niet uitsluitend met alternatieve investeringen.
promo

Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Petr Kozyakov, mede-oprichter en CBDO van de internationale cryptotheek betaaloplossing Mercuryo.io, deelt zijn gedachten over de recente toename van de institutionele belangstelling voor bitcoin en de mogelijke gevolgen daarvan voor de markt voor digitale activa.

Het is officieel: 2020 is het jaar van de institutionele investeringen in crypto. En met een geldige reden.

Digitale beleggingsfondsen hebben een recordinstroom in hun producten gezien, terwijl grote zakelijke spelers een aanzienlijk deel van het circulerende aanbod van bitcoin (BTC) in handen hebben.

Maar wat zit er achter dit fenomeen, en hoe zal het de rijpende crypto-markt beïnvloeden?

Veilige activa voldoen niet aan de verwachtingen van beleggers

Zelfs in pre-pandemische tijden genereerden de instrumenten met een laag risico van de algemene markt een teleurstellend rendement voor de beleggers.

Voorbeelden hiervan zijn spaarrekeningen en overheidsobligaties van hoge kwaliteit, waarbij de laatste momenteel bescheiden 0,86 procent opleveren voor 10-jarige Amerikaanse Treasuries en 0,32 procent voor 10-jarige Britse Gilts.

In het slechtste geval bieden obligaties van hoge kwaliteit, zoals Duitse Bunds, zelfs met looptijden van 10 of 20 jaar een negatief rendement voor beleggers.

Zelfs als een veilige belegging enige rendementen oplevert voor beleggers, zijn de winsten zo klein dat ze door de inflatie worden weggevreten.
Institutionele beleggers om goud te vervangen door bitcoin

Terwijl individuen zich „de luxe“ kunnen veroorloven om zeer kleine of negatieve rendementen te genereren, moeten institutionele beleggers voldoen aan de ROI-verwachtingen van hun stakeholders.

Daarom moeten institutionele beleggers, wanneer er onrust is op de algemene markt en veilige activa ondermaats presteren, op zoek gaan naar alternatieve beleggingen om hun rendementen te verhogen.

Goud, een safe-haven-activum waarvan algemeen wordt aangenomen dat het goed presteert in onzekere tijden, is een van deze instrumenten waar institutionele beleggers zich sinds maart op richten. De stierenloop van goud eindigde echter in augustus en sindsdien is het vermogen afgenomen.

Aan de andere kant is de bitcoin sinds de crash van de markt in maart voortdurend gestegen. Momenteel de handel boven de $ 19.500 niveau, de digitale activa is zeer dicht bij de $ 20.000 all-time high, die het slechts kort raakte voor 2018 de verwoestende crypto winter.

Bovendien is het totale aanbod van de cryptografie beperkt tot 21 miljoen BTC, terwijl het een ingebouwd mechanisme heeft dat „halvering“ wordt genoemd, waardoor het aantal munten dat in omloop komt om de vier jaar tot de helft wordt teruggebracht. Dit is om de inflatie te bestrijden en een waardevermeerdering van de digitale activa op lange termijn te garanderen.

Als gevolg daarvan is bitcoin, met een jaarlijkse groei van meer dan 160 procent en een bijna altijd lage volatiliteit, een aantrekkelijke veilige haven voor institutionele beleggers geworden.

Tegelijkertijd bevestigen recente rapporten van vooraanstaande investeringsbanken, zoals Deutsche Bank en JPMorgan, hetzelfde fenomeen, wat duidt op een verschuiving van goud naar bitcoin onder institutionele beleggers.
Waarom deze bitcoin bull run anders is

Mensen vrezen vaak dat de bitcoin bull run van dit jaar zal eindigen met dezelfde ernstige gevolgen als de vorige crypto-piek in 2017.

In 2017 waren FOMO, hype en speculatie de fundamentele drijfveren voor de bullish trends op de crypto-markt.

Destijds was de industrie nog enigszins ongereguleerd, en het was voldoende voor digital asset projecten om een recordbedrag aan geld op te halen met alleen een concept of een halffabrikaat.

Ook werd de markt vooral gedreven door retailbeleggers met verschillende niveaus van ervaring en kennis over cryptocurrencies (en geldmarkten), die bereid waren om geld in een van de trendmatige ICO’s te pompen.

De zaken liggen echter heel anders, deze keer.

De berenmarkt van 2018 verstoorde de markt, waardoor veel projecten gedwongen werden de sector te verlaten. Aan de andere kant hebben degenen die de crypto-winter hebben overleefd een enorme waarde aan de ruimte toegevoegd en een werkende infrastructuur rond digitale middelen opgebouwd.

Ook heeft er regelgeving plaatsgevonden en zijn de cryptokringen uitgebreid met meer use cases. Afgezien van bitcoin’s safe-haven functies, is ether een leider geworden van de DeFi boom, waardoor er zo’n zware activiteit op de blokketen is ontstaan dat het sindsdien het netwerk van de cryptocurrency heeft verzadigd.

Het bovenstaande is een signaal van een rijpende cryptocurrency markt.

Maar we hebben nu een nog betere indicator in de vorm van institutionele beleggers die eindelijk in de industrie zijn aangekomen, een fenomeen dat we misten tijdens de ICO-boom van 2017.