Etter en periode med rekordlave volatiliteter i Bitcoin Trader og mer enn en uke med en jevn, bullish, følelse, har cryptocurrency-markedene gitt en annen påminnelse om hvor ustabile og uforutsigbare de kan få. Bitcoin falt for nesten 1500 dollar (12%) i løpet av 6 minutter, mens den nest største cryptocurrency, Ethereum , så en dukkert på $ 80 (20%) i samme tidsrom.

The Sudden Drop klokka 4:33 UTC

I de tidlige timene av 2. august så kryptomarkedene en plutselig dukkert. Bitcoin falt fra 11 429 dollar til 10 550 dollar på bare noen få minutter. Prisen på BTC kom nesten fullstendig tilbake i løpet av de neste 30 minuttene, ettersom etterspørselen drev prisene opp igjen til 11 236 dollar.

Som det ofte skjer, lignet prisbevegelsen på andre cryptocurrencies nær BTC. Ethereum led for eksempel et enda større tap. Den nest største cryptocurrency etter markedsstort krasjet fra $ 408 til $ 326, og kom snart tilbake til $ 380.

De plutselige prisendringene fikk mange handelsmenn til å huske den 12. mars “Svart torsdag, da Bitcoin-prisene plutselig falt over 45% over to påfølgende fall.

1,1 milliarder dollar i Futures Positions Liquidated

Ettersom prisene var relativt raske å komme seg, forårsaket dukkert ikke mange grå hår for langtidsholdere. Men etter hvert som kryptoderivater blir mer og mer populære, førte den plutselige prisutviklingen til at mer enn 70 000 lange stillinger ble likvidert over alle cryptocurrency-børser . Den totale verdien av alle likviderte stillinger oversteg 1,1 milliarder dollar.

Larry Cermak, forskningsdirektør i The Block , twitret:

„De fleste av likvidasjonene, omtrent 647 millioner dollar, kom fra Bitcoin’s futures, etterfulgt av Ethereum med $ 165 millioner av likvidasjoner.“

Som det kan sees på diagrammet nedenfor, så også EOS , Bitcoin Cash og Bitcoin SV en bemerkelsesverdig mengde av likvidert stilling.

De fleste likvidasjoner på OKEx og Huobi

I følge markedsdataside Bybt ble stillinger i verdi på 400 millioner dollar likvidert på OKEx- børsen. Huobi , som så omtrent like mye likvidasjoner som OKEx, ble fulgt av BitMEX og Binance med henholdsvis 164 millioner dollar og 86 millioner dollar i likviderte posisjoner.

Cermak avslørte også at den største største avviklingsordren fra 2. august-markedet var en BitMex Bitcoin Perpetual Swap-stilling til en verdi av omtrent 10 millioner dollar.