Libertyx heeft een cash-out optie toegevoegd aan zijn 5.000 bitcoin ATM’s. Volgens de CEO verdrievoudigt deze toevoeging het aantal bitcoin ATM’s waarmee gebruikers hun bitcoin kunnen verzilveren. Hij deelt zijn bedrijfsmodel met news.Bitcoin.com en geeft zo inzicht in de trends in het gebruik van bitcoin-automaten die hij ziet.

5.000 Bitcoin-automaten nu met Cash-Out-optie

Bitcoin ATM-operator Libertyx kondigde maandag aan dat 5.000 ATM’s in zijn netwerk nu gebruikers in staat stellen hun bitcoin te verzilveren. Naast het uitgebreide netwerk van bitcoin ATM’s (BTM’s) in de VS, stelt Libertyx klanten in staat om bitcoin te kopen bij 20.000 handige winkels, waaronder 7-Eleven, CVS en Rite Aid.

„Hoewel het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om bitcoin te kopen, is verkopen een ander verhaal,“ zei Libertyx CEO Chris Yim. Hij werkte het uit:

Er zijn bijna 15.000 bitcoin ATM’s in de VS, maar minder dan 2.000 laten de consument toe om bitcoin te verkopen voor cash … Ons ‚cash-out‘ product dat wordt ingezet in 5.000 ATM’s verdrievoudigt het aantal bitcoin ATM’s waar de consument bitcoin kan verkopen.

Yim bevestigde aan news.Bitcoin.com op dinsdag dat „er geen wachtlijst meer is“ voor het kopen van bitcoin bij 20.000 winkelketens, waaronder 7-Eleven, CVS en Rite Aid. „We breiden de 0% omzettingsvergoeding promotie bij winkelketens uit voor de nabije toekomst, dus de enige vergoeding is de $4,95 vaste vergoeding die aan de winkelier wordt betaald“, voegde hij eraan toe.

De CEO legde ook uit waarom zijn bedrijfsmodel anders is dan dat van andere Bitcoin Era ATM-bedrijven. „De traditionele BTM ROI rechtvaardigt geen uitgaven van meer dan $10.000 aan een machine in een stad met 15.000 inwoners, maar we hebben die ondergewaardeerde markt kunnen aanboren met onze ATM- en ketendetailhandelaar integraties,“ beschreef hij. „Omdat we gebruik maken van bestaande hardware en infrastructuur, zijn onze kosten veel lager dan die van BTM-operators (die $10.000+ kiosken moeten kopen en plaatsen). Onze tarieven variëren van 1,5% (CVS, Rite Aid) tot 8% (debetkaart bij ATM), wat lager is dan het BTM-gemiddelde van 12-20%.

Yim deelde verder met news.Bitcoin.com: „Met geen rente verdiend bij de meeste banken, en een volatiele aandelen- en banenmarkt, is er een toenemende eetlust van de consument voor een ongecorreleerd activum met een potentieel asymmetrisch ‚loterij ticket‘ retourprofiel. Mensen zetten hun spaargeld niet in bitcoin, maar gaan er liever mee aan de slag, op zoek naar wat exposure, en gaan van daaruit verder“. Hij ging verder:

Klanten kopen meestal in eerste instantie $20-50 en voelen zich comfortabel met portemonnees, bevestigingstijden, enz. Dan komen ze terug en kopen meer … We blijven de toenemende vraag naar bitcoin in het hele land zien, en vooral de sterke adoptie in de landelijke en voorstedelijke markten.

Libertyx‘ bitcoin ATM’s staan echter niet op de toonaangevende website voor het volgen van cryptocurrency ATM’s Coinatmradar. „Ze zullen alleen kiosken vermelden die alleen crypto verkopen en niet die andere diensten zoals traditionele geldautomaten [aanbieden],“ legde hij uit. „Ze zullen alleen kiosken tonen die contant geld accepteren. Ze hebben aangeboden om ons op te nemen onder ‚Andere Diensten‘, maar het is niet standaard te doorzoeken of weergegeven in hun locator“.